fredag 8 juni 2018

Reflektioner


För två veckor sedan besökte jag tillsammans med bland andra ungdomar från Vimmerby Mukono i Uganda. Vårt ICLD finansierade projekt om att få fler ungdomar i arbete, främst i Mukono, men också i Vimmerby har fått en bra start. Det ungdomshus som har Fabriken i Vimmerby som förebild, byggs nu upp i allt snabbare takt. Vi gäster fick plantera varsitt träd av olika slag på gården utanför det framväxande ungdomshuset. Själv planterade jag ett granatäppleträd som förhoppningsvis kommer att växa sig stort. Ett annat projekt som Rotaryklubbarna här i Vimmerby bidrar med pengar till, är uppbyggnaden av ett ”marketing center”. Det handlar om att hyra välbelägen mark och där bygga upp en marknadsplats där företagsamma och händiga ungdomar kan visa upp och sälja sina varor.

Förra veckan deltog jag i festligheterna när Jaquline Woodson ur kronprinsessans hand fick motta utmärkelsen till minnet av Astrid Lindgrens författarminne. Utdelningen tilldrog sig i konserthuset i Stockholm och samlade en stor publik. Många spännande möten. Jag samtalade tex med sonen till konstnären som skapat alla bilder av Emil i Lönneberga. Tisdagen förra veckan var en höjdpunktsdag för Vimmerby och Gullringen när vi kunde välkomna initiativet från entreprenören Andrew Johnston och konstnären Mikael Genberg att återstarta Brännebro Kraftstation och där anlägga café och en mindre konferensanläggning. Men det mest spektakulära och världsunika är att man avser bygga ett litet hotell helt i glas, mitt i vattenfallet vid Brännebro kraftstation.

Den här veckan har framförallt präglats av tisdagens kommunstyrelsesammanträde där flera viktiga frågor behandlades såsom förslag till beslut om budgetramar 2019 och klartecken för fortsatt projektering och byggstart av en efterlängtad ny förskola som blir placerad i Skyttehagen i Vimmerby. Att fira nationaldagen har blivit en god tradition och det är fantastiskt att höra de välformulerade talen från scenen i Källängsparken.  i år var vädret på vå sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar