fredag 15 juni 2018

Allas Vimmerby. Studenten.

Nu är det konkreta arbetet igång för att utveckla ett gemensamt Vimmerby där vi alla hjälps åt, delar med oss och medverkar till en positiv och öppen atmosfär. I tisdags träffades representanter för kommunens alla tio orter för första gången i Djursdala. Självklart har orterna en olik tradition att samverka lokalt eller med andra orter i kommunen även om utmaningar och möjligheter ofta är de samma. I onsdags samlades referensgruppen för Allas Vimmerby och vi var där överens om att bredda gruppen ytterligare och då gärna med ungdomar, kvinnor och personer med invandrarbakgrund.

Det här är ett väldigt viktigt arbete att samla hela Vimmerby till en gemensam framtidsvision. Vi har alldeles för länge dragit åt olika håll och jag tycker tyvärr det fortfarande finns tendenser att ”var och en håller på sitt” både i kommentarsfält och i olika utspel. Vi måste inse att Vimmerby behöver vara samlat när vi ska hävda oss mot intressen på regional och nationell nivå. Men det finns också många goda exempel där olika näringar samlas gemensamt och välfungerande grupper når framgång med te x fiberinvesteringar.

Just nu ser jag ”flakkaravanen” med jublande studenter åka runt i staden. Så fantastiskt det är att alla dessa ungdomar nu på allvar ska forma sina liv. Jag har tillsammans med Helen Nilsson och Ingela Nilsson Nachtweij deltagit vid högtidligheten i kyrkan och där delades ut stipendier till många duktiga ungdomar. Efter kyrkan intogs en välsmakande lunch där bla pedagoger och skolpersonal framförde trevliga uppträdanden. Kalle Sellbrink underhöll med sång och gitarr. Jag hoppas det ska gå bra, riktigt bra för alla nybakade studenter och att man bär med sig många positiva minnen från Vimmerby.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar