torsdag 8 februari 2018

Det fortsätter hända saker

Även denna vecka har varit händelserik. Som jag skrev förra veckan så har vi haft besök från vår partnerort Mukono i Uganda. Flera av besökarna har aldrig tidigare upplevt snö så söndagens besök i Kisas skidanläggning var en annorlunda upplevelse. Vi har haft flera givande möten om hur vi kan medverka i Mukonos utveckling. Mukono har ca 200.000 invånare och 75% är upp till 35 år gamla. En viktig aktivitet att få fler i sysselsättning är att ungdomarna tillverkar olika produkter och Vimmerbys Rotaryklubbar stödjer uppbyggnaden av en utställning/försäljnings butik för dem. Ett urval av produkter har vi fått att visa upp och sälja på fritidsgården Fabriken i Vimmerby. Välkommen dit och se deras arbeten.

Mycket tid i veckan har också ägnats åt bostadsbyggande, från det första spadtaget i kvarteret Stören till sammanträffande med byggföretag som är intresserade att satsa i Vimmerby. Fortfarande är en trång sektor att kunna erbjuda lämplig mark att bygga på. Därför har vi nu i Vimmerby mer än 40 detaljplaner under framtagande, fler än Västervik och Oskarshamn har tillsammans. Vi har också haft möte med ledningen för lantmäteriet i regionen som är införstådda med problemet och verkligen gör vad man kan för att få ned handläggningstiderna. Tyvärr är ofta ansökningar ofullständiga, något vi också känner igen från bygglovsansökningar. Vi måste alla hjälpas åt för att förbättra situationen, snart kan intresset försvinna för att bygga i Vimmerby.

Nästa vecka håller moderaterna i Vimmerby årsmöte och kommer att fastställa valsedeln till kommunfullmäktige. Vi har många namn och flera är nya, det ska bli spännande att se hur medlemmarna fastställer listan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar