fredag 22 december 2017

Moderaternas Trygghetspris.


                                                

I onsdags delades för första gången Moderaternas Trygghetspris ut. Vi har valt att instifta priset för att lyfta fram insatser som görs av individer, föreningar och företag för att skapa ett tryggare Vimmerby. De första pristagarna blev Rebecka Lilja och Matilda Isaksson. Tjejerna som tog tag i otryggheten att i mörkret gå hem från nöjesstället genom att i egna bilar bjuda på skjuts hem. Fantastiskt roligt att träffa dessa entusiaster, fulla av energi och kompistänk, som borde få fler att göra likadant. Tjejerna kommer att fortsätta bjuda på skjuts framöver, kolla på deras facebook sida. Priset delades ut av Lisa Blom och Linnea Fasth.

På måndagens kommunfullmäktigemöte delade jag ut årets kultur- och fritidspris till countryentusiasten Lars Thell. Lars fick priset för sitt mångåriga engagemang i Smålands Country Club där han också är ordförande. Lars är ofta ute och glädjer i olika föreningar, på äldreboenden och andra arrangemang och är en mycket värdig pristagare.  

Vimmerby och Kinda kommuner har i veckan gemensamt tillskrivit Regeringen och statsrådet Peter Eriksson och beklagat oss över den alldeles för långsamma handläggningen av ärenden hos Lantmäteriet. Den långa handläggningen försvårar byggnation av både bostäder, industrier och andra anläggningar då det för att få ett banklån krävs att man kan ta ut pantbrev i en fastighet, vilket inte är möjligt innan den är bildad och fått sin registerbeteckning. Vårt initiativ har redan fått uppmärksamhet och Lantmäteriets Regionchef har i början av nästa år bokat ett möte med oss för att informera om situationen och förhoppningsvis visa på konkreta förbättringsåtgärder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar