fredag 8 september 2017

Regnbågsflaggan hissad.Utanför mitt fönster i Stadshuset vajar nu Regnbågsflaggan. Det gör den för att vi i kommunen står för att alla människor har samma värde och ska ha möjlighet att uttrycka sina olikheter.
Jag och Helen var i går på en mycket givande föreläsning med Iranfödde Milad Mohammadis under temat Olikheter är möjligheter. Milad kom till Sverige som tvååring, växte upp i Västerås och upplevde stora integrationsproblem med mobbing under sin uppväxt. Han beslutade sig för att bli något och ta saken i egna händer. Efter jurist och statsvetarexamen vid 22 års ålder har han haft jobb i flera stora företag parallellt med entreprenörskap och satsningar inom integration och välfärd. En enastående resa för en nu tjugoåttaåring som brinner för mångfald och att alla har sin plats i samhället och är betydelsefulla.
Vi i Sverige ska vara glada över våra invandrare som ger oss så mycket mångfald. Milad är en flitigt anlitad föreläsare och ca 300.000 personer har redan fått göra det och nu är det nittio till från Västervik, Vimmerby och Hultsfred som gjort det. Får Du möjligheten, ta den.


.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar