fredag 16 juni 2017

Studenten och Filmbyn


Idag fredag har eleverna som slutat gymnasiet bland annat haft avslutning i Vimmerby kyrka. Vid avslutningen hölls flera tal och Britt Alf lyckönskade alla elever med tre väldigt fina budskap.

  1. Ger er nu ut i världen, passa på att ta nya intryck och gå vidare. Alldeles rätt tycker jag, men jag vill också skicka med att kom ihåg Vimmerby och välkomna tillbaka.
  2. Var inte rädd för att framföra era åsikter, se till att vara med och komma till tals. Jag håller med, det är precis därför många av oss vill vara med att utveckla och förnya samhället, kanske ta ansvar som politiker.
  3. Se allt det som händer runt omkring oss. Också min åsikt, det är väldigt olyckligt när man bara är en försvarare och grundar sina åsikter från hemmaplan. Det händer så mycket runt omkring, och fort går det, bli en förnyare.

Grattis Mariannelund och hela Astrid Lindgrens hembygd. En fantastisk utställning med minnen från inspelningarna av flera av Astrid Lindgrens filmer finns att beskåda. På plats bland många invigningsbesökare var bland andra kompositören Georg Riedel som skrivit musik till många av Astrid Lindgrens filmer, förre finansministern Allan Larsson som var en av initiativtagarna och finansiär till filmbyn och Olle Nyman barnbarn till Astrid Lindgren och VD för Saltkråkan AB. På länk gratulerade bland andra Karin Nyman, Astrids dotter och Björn Ulvaeus som också varit en av medskaparna till filmbyn.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar