fredag 12 augusti 2016

Fortsatt sommar i Vimmerby.


                                       

Äntligen har vi fått lite regn i trakterna, inte mycket men det har räckt för att Lillån ska börja rinna och dammen vid Gästgivarhagen har åter fyllts. Värre, mycket värre, är det för Yxern. Katastrofen är ett faktum och förvärras dag för dag då vattnet fortsätter sjunka. Här räcker inte med kraftiga regn utan här måste till krafttag från länsstyrelse och kraftverksägare. Under sommaren har jag själv och tillsammans med kommunalrådet i Västervik Tomas Kronståhl tagit flera initiativ för att något ska hända. Senast tillskrev vi Regeringen för ett agerande- inget svar ännu. I nästa vecka kommer advokatfiskal Nils Leine från kammarkollegiet hit och besöker också Yxern tillsammans med tf landshövding Malin Almqvist. Men det räcker inte med skrivelser, uttalanden och besök, det måste till handling.

Allt är dock inte elände. Det är glädjande att Åbro Bryggeri har haft en riktigt bra sommar och att Ljunghälls gjuteri går mot upprepat rekordresultat. Vi har och fortsätter ha en bra besökssommar med fantastiska siffror på Näs och i Astrid Lindgrens Värld. Media är fylld av reportage från välbesökta evenemang på många platser runt om i vår kommun och det ena avlöser det andra.

På onsdag den 17 augusti är det 20 år sedan kungen och drottningen invigde Stångådalsbanan mellan Kalmar och Linköping och trafiken med kustpilentågen. Satsningen har varit ett lyft för Vimmerby kommun och hela regionen men vi måste tyvärr fortfarande kämpa för varje investering i banan som är så välbehövligt och skulle ge den här delen av Sverige en välbehövlig injektion.

Nästa vecka börjar med att kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträder på måndag. Några av de 20 ärendena är information om förslaget till nytt avtal om turistbyråverksamheten, behov av ny gruppbostad, yttranden över regional strategi för hälsa och kultur och över regional biblioteksplan , samt beredning av kommunstyrelsens budget 2017.

I kväll ska jag gästa Eksjö kommun som bjudit in till Eksjö International Tattoo, något jag ser fram mot som en höjdpunkt i sommar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar