torsdag 23 juni 2016

Nästa händelserika vecka


Sommarens topphändelse  1


På måndag väntas kommunstyrelsen och senare kommunfullmäktige ställa sig bakom den Avsiktsförklaring om framtida ägar- och driftsformer för Astrid Lindgrens Näs som nu föreligger. Det är omfattande och mycket positiva förändringar i ägarbilden som föreslås. Vad gäller drift och utveckling kommer det säkerställas att resurser finns och att långsiktighet för att fortsätta utveckla verksamheten och än mer lyfta fram hur viktig Astrid Lindgren är som kulturperson och samhällsförebild till gagn för Vimmerby, Astrid Lindgrens familj och hela kultursverige.

Sommarens topphändelse  2


Midnattsolsrallyt går av stapeln i Vimmerby mellan den 29 juni och 2 juli. Deltagandet fulltecknades snabbt i våras och många företag, föreningar, privatpersoner och kommunen har intensivt deltagit i planeringsarbetet. Lika stort har engagemanget varit i att på olik sätt sponsra och nu kommande vecka att arrangera tävlingen.

KAK Midnattsolsrally är ett av norra europas största rallyn för historiska tävlingsbilar. Onsdag den 29 juni är Vimmerbydagen med besiktning av bilar på Stora Torget, kl 16.30 alla deltagare uppställda på Storgatan inför invigning kl 17.15 och tävlingsstart första specialsträckan inom staden kl 17.45.

På torsdagen avverkas sex specialsträckor västerut mot Vetlanda och Eksjö med väntad målgång i Vimmerby ca kl 16.00. Fredag går sträckorna söderut från Vimmerby med passager och stopp i Hultsfred och Oskarshamn med väntad målgång i Gnagaredalen Vimmerby ca kl 16.00. Lördagen går rallyt österut med stopp i Västervik och de sista två specialsträckorna ”Pipetorp” och ”Alsta” på väg in mot målgången i Vimmerby ca kl 14.40. Rallyt avslutas med prisutdelningsbankett i Vimmerby på lördagskvällen.

Arrangören KAK och Astrid Lindgren har starka kopplingar då Astrid under många år arbetade för KAK och bl a var redaktris för KAKs första bilatlas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar