fredag 27 maj 2016

Meg Rosoff i Vimmerby
 

Just nu besöker årets ALMA-pristagare, författaren Meg Rosoff Vimmerby och möter barn på Astrid Lindgren skolan. Hon kommer också att besöka Näs. Själv får jag träffa Meg i kväll. Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne är instiftat av Sveriges regering och uppgår till fem miljoner kronor vilket gör det till världens största internationella barn- och ungdomslitteraturpris. Priset delas ut till författare, illustratörer, berättare och läsfrämjare och kan ges till en eller flera mottagare, oavsett språk eller nationalitet. Själv får jag träffa Meg i kväll.

Vi måste bli bättre att möta och tillmötesgå våra företagare. Svenskt Näringslivs enkätundersökning visar att vi i kommunen, politiker och tjänstemän, behöver skärpa oss betydligt. Att vi då i veckan som gått haft flera möten med teman som integration och arbetslivsutveckling, social utveckling med mera känns bra. Vi har också haft dialog med ungdomsrepresentanter från våra högstadieskolor och gymnasiet, samtalat med enskilda medborgare och företagare samt en grupp från ett av våra fina bostadsområden i Vimmerby stad.

I veckan har fiber och It frågor liksom fortsatt arbete kring utvecklingen på Näs varit i fokus.

I morgon är det vårmarknad i Vimmerby och då kan ni träffa mig och andra förtroendevalda och lämna synpunkter eller ställa frågor. Välkomna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar