fredag 19 februari 2016

Alla ska bli vinnnare


Vi har olika skäl för våra beslut. Vi har ibland olika tolkning av beslut men framförallt ser vi och väger vi konsekvenser olika. Alla har något att vinna när nya beslut fattas. Om man inget gör finns heller inget att vinna, man blir kvar i nuet som snart övergår i det förgångna. Vad värre är att man riskerar bli förlorare när alla andra går förbi.
Jag vill se ett Vimmerby i utveckling, men utveckling kräver utrymme och det gamla måste ge vika för att ge plats åt det nya.
Många, många har fallit för att de inte förstått kraften av förändringar. Facit föll. Berlinmuren föll. Saab föll.
Facit hade de bästa mekaniska räknesnurrorna. Berlinmuren skyddade den bästa Öststaten. Saab byggde de bästa Saabbilarna. De var inte sämre än andra – men de missade det nya. Elektroniska räknemaskiner. Informationssamhället och folkviljan. Lönsamhetens krav på storskalighet.
Det finns de som förändrar och det finns de som drabbas av förändringen. Det är hur vi hanterar förändring som är avgörande för att nå framgång, inte hur vi kryper undan den.
Att leva är uppbrott och förändring. När lägerplatsen blivit så invand att tältpålarna slagit rot och blivit till träd, när tältet fått  rinnande vatten, värme och bredband, när man känner irritation att andra drar vidare – då är det hög tid att bryta upp. När det gått så långt att man gör allt för att bli kvar – då är det ingen mer tid att förlora. Nu är risken att bli en bevarare, inte en förändrare.
På söndag är det folkomröstning om avveckling av skolorna i Brännebro och Djursdala samt förskolan i Pelarne. Hör du till förändrarna eller bevararna ?
Jag hör till förändrarna, därför har jag röstat A.
 

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar