fredag 20 november 2015

Ett öppet och tillåtande Vimmerby


 
Jag vill ha ett välkomnande och välmående Vimmerby där alla kan trivas, där vi kan umgås på ett respektfullt sätt och ha tillit till varandra. Det är tyvärr väldigt få som ger uttryck för detta förhållningssätt utan är det övervägande negativa åsikter i bloggar, debattartiklar och media. Det är helt OK att man är kritisk och vill framföra sin kritik men det är inte OK att sprida rykten och felaktigheter om vad som sker i politiken, kommunen eller i samhället. Jag vänder mig särskilt mot de krafter som i generella uttalanden nedlåter sig över alla de som flyr från fasansfulla omständigheter i sina hemländer för att tillfälligt få ett uppehåll i Sverige och Vimmerby.

I måndags hedrade vi offren för förra veckans attentat i Paris med en tyst minut. Värdigt, men snart är vardagen där – det händer ju inte oss. Men så höjer säkerhetspolisen risknivån i Sverige, flera personer boende på en asylförläggning i Boliden grips, en är misstänkt för allvarlig terrorism. Då är hotbilden nära igen.  Situationen tas på allvar och vi samlar i nästa vecka politisk och tjänstemanna ledning med personer från säkerhetsarbete, polis och räddningstjänst för att stärka vår beredskap.

På måndag ska kommunfullmäktige besluta om budget för 2016 innehållande driftkostnader, investeringar, låneramar, övergripande finansiella mål och skattesats. Vimmerby kommuns verksamheter dras med kraftiga driftsunderskott som vi måste komma till rätta med.  Alla gillar inte de ändringsförslag som majoriteten presenterar men att ta ansvar är att också att ta impopulära beslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar