fredag 9 oktober 2015

Under temat "vad ett kommunalråd gör" - så här var första veckan.

Måndag.

Beredningsmöten fastighetsfrågor, planfrågor, budgetfrågor, organisationsfrågor och inte minst kommande kommunfullmäktigesammanträde.  Självfallet är flyktingsituationen i Sverige och vår beredskap i Vimmerby ett viktigt ämne som blir genomgående hela veckan. Träffar delar av gruppstyrelsen över lunchen där vi diskuterar vårt handlingsdokument att presentera för allmänheten på torget kommande lördag (i morgon).  Det är mycket på gång i Vimmerby kommun även om media och debatt gärna fokuserar på budgetfrågor.

Tisdag.
Kommunens ekonomi blir ett stort tema på mitt första sammanträde som ordförande i kommunstyrelsen. Jag sammanfattar: Turen är på vår sida för 2015 som väntas ge ett litet överskott men orosmolnen är stora för framtiden då våra verksamheter fortsatt visar stora underskott. Vi nås av beskedet att avtal om sista industritomten på södra industriområdet nu är i hamn. Sen eftermiddag träffas majoritetspolitikernas ordföranden för information och olika ställningstaganden.

Onsdag.
Interna möten i olika frågor. Gör ett företagsbesök. Genomläsning handlingar och arbetar med olika frågor.

Torsdag.
Deltar i Regionförbundets Regiondag i Oskarshamn. Flera intressanta föredrag om bl a hur mindre kommuner ska ta tillvara sin attraktionskraft. ”Tona ner jobbfrågan och fokusera på attraktivitet. Där många vill bo, där blir det tillväxt”. Viktiga attraktionsfaktorer:  -vackert och trivsamt, -en riktigt bra grundskola, -bemötande och tolerans.

Fredag.
Några interna möten. Tar emot en Petition från Vimmerby Musikkår genom Dik Koningen. Förbereder mig inför måndagens möte i Stockholm som Statsministern bjudit in till. I morgon lördag ses vi på torget i Vimmerby där vi moderater finns tillsammans med socialdemokraterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar