fredag 23 oktober 2015


 
Mycket har ställts på ända denna vecka. Det börjar, och fortsätter, med bränder vid tilltänkta och även etablerat flyktingboenden. Hur kan det bli på detta sätt ?

Vi får rapport om att tillit och förtroende för oss i kommunen, särskilt politiker sviktar. Det är klart att åtgärder som planeras vidtas inom skolan, kultur och fritid, omsorgen med flera verksamheter berör många, både medborgare och medarbetare. Men vi har alla varit överens om att den analys av kommunens ekonomiska läge vi fick för ett drygt år sedan måste tas på största allvar. Vi kan inte hoppas och tro utan vi måste leda, styra och ta ansvar för vår välfärd och framtiden i hela Vimmerby kommun. Ändå förs debatten som om allt kan vara som det alltid har varit. Hur kan det bli på detta sätt ?

I går hände det som bara inte ska hända i en skola i Trollhättan. Det sätter djupa spår. Jag tror på ett öppet och tillgängligt samhälle där alla får vara med. Grunden är kunskap och förståelse liksom tolerans för olikheter. Det är olikheterna som skapar utveckling. Enfald och misstro leder ingenstans. Hur kan det bli på detta sätt ?

I eftermiddag har jag nöjet att delta vid invigningen av det nya asylboendet som byggts i Ankarsrum. Boendet är en produkt från Södra Vi och Vimmerby företaget Älö Trä. Följ hur flyktingsituationen utvecklas på Migrationsverkets hemsida www.migrationsverket.se.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar